Nieuws

Martínez reageert na 'onsportief' WK: 'Beelden mochten nooit naar buiten komen'

Martínez reageert na 'onsportief' WK: 'Beelden mochten nooit naar buiten komen'

11-02-2023 19:25 Laatste update: 19:28

Emiliano Martínez baarde veel opzien tijdens het WK door zijn veelal onsportieve acties, maar de Argentijnse doelman bedoelde daar geen kwaad mee, laat de WK-winnaar en sluitpost weten.

In een interview met L'Équipe laat Martínez weten dat zijn plaagstootjes nooit bedoeld waren voor de buitenwereld. "Die beelden uit de kleedkamer hadden nooit naar buiten mogen komen. Op het WK van 2018 verloren wij van Frankrijk en toen hoorden we in de kleedkamer allemaal liedjes over Messi. En als een team van Brazilië wint, zullen ze over Neymar zingen. Het was niks persoonlijks. Ik deed het omdat Mbappé de ster van het team is. Ik heb juist heel veel respect voor hem."

Martínez wil onder meer de lucht klaren met Kylian Mbappé. "Er werden veel poppen naar ons gegooid, misschien wel honderd. Ik heb die pop twee seconden vastgehouden en gooide hem terug, dat is alles. Hoe zou ík Mbappé nou belachelijk kunnen maken? Hij heeft een hattrick tegen me gemaakt, in de finale. Hij zal wel denken dat ik zijn pop ben."

Martínez is als clubspeler actief bij Aston Villa en manager Unai Emery had onlangs positieve woorden over voor de doelman. "Hij heeft de wereldbeker gewonnen met het nationale elftal. Het is geweldig. De fans van Aston Villa zullen vast trots zijn op hem. Voor ons is het geweldig dat we met Emiliano een WK-winnaar in ons midden hebben. Ik heb al met hem gewerkt bij Arsenal en ik ben blij dat ik weer met hem kan werken", liet Emery in december weten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!