Wedstrijdverslag

PSG beleeft slechte generale voor Bayern en gaat af tegen sterker Monaco

PSG beleeft slechte generale voor Bayern en gaat af tegen sterker Monaco

11-02-2023 18:51

Paris Saint-Germain zal niet met een gerust hart Bayern München ontvangen, dat dinsdag op bezoek komt in de Champions League. De Parijzenaren gingen zaterdagmiddag met een flink gewijzigde opstelling af tegen AS Monaco.

Trainer Christophe Galtier besloot het grote deel van zijn sterrenensemble rust te geven en daarmee werd Neymar Jr. de enige grote naam op het veld. Gianluigi Donnarumma stond wel op doel. Of Galtier dit deed om zijn spelers rust te geven, is onduidelijk: Franse bronnen gaven ook aan dat er een griepvirus binnen de ploeg heerst en dat veel spelers onwel zijn geworden.

Monaco besloot in eigen huis niet de kat uit de boom te kijken en kwam na vier minuten op voorsprong door Aleksandr Golovin. Een kwartier later was het Wissam Ben Yedder die de score verdubbelde. Warren Zaïre-Emery zorgde vlak voor rust voor de aansluitingstreffer voor de Parijzenaren. Vlak na rust was het echter weer Monaco dat scoorde: Ben Yedder maakte zijn tweede doelpunt.

In de score kwam geen verandering meer. PSG gaat hard af in Monaco en mag over drie dagen hopen op een ander resultaat tegen Bayern München. Monaco komt op zeven punten te staan van koploper PSG, maar heeft door de overwinning wel de tweede plek in handen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!