Miljoenenaankopen doen hun werk nog niet: Chelsea en West Ham blijven in evenwicht

11-02-2023 15:33 Laatste update: 15:34

West Ham United en Chelsea hebben elkaar zaterdagmiddag in evenwicht gehouden. Eén van de vele Londense derby’s eindigde zonder al te veel spektakel in een 1-1 gelijkspel.

Met Hakim Ziyech op de bank en Noni Madueke in de basis begon Chelsea aan de wedstrijd tegen West Ham. Na een kwartier voetballen kwamen The Blues al op voorsprong. Niemand minder dan João Félix was degene die zijn ploeg op voorsprong zette. De Portugees maakte zijn eerste in dienst van Chelsea, na een pracht van een bal van Enzo Fernandez.

Een kwartier later was het al raak aan de andere kant. Emerson – voormalig verdediger van Chelsea – zorgde voor de gelijkmaker. De Braziliaan werkte een vrije trap binnen die door niemand werd aangeraakt, behalve door hem.

In de tweede helft kwam Ziyech in de ploeg en was het vooral Chelsea dat aanviel, maar tien minuten voor tijd leek de winnende treffer aan de ander kant te vallen. Tomas Soucek was attent bij een vrije trap, maar de VAR zag dat de Tsjech in buitenspelpositie stond. Zuur voor Soucek, die even later de schlemiel leek te worden. De middenvelder maakte hands na een schot van Conor Callagher, maar de VAR vond het niet genoeg.

Met het gelijkspel schieten beide ploegen niet zo veel op. Chelsea staat nog altijd in de middenmoot in de Premier League, terwijl West Ham United tegen degradatie vecht.