Nieuws

Doekhi en Becker kijken met goed gevoel terug op Ajax-tijd: 'Helaas geen debuut'

Doekhi en Becker kijken met goed gevoel terug op Ajax-tijd: 'Helaas geen debuut'

11-02-2023 14:17

Sheraldo Becker en Danilho Doekhi speelden beide in de jeugd van Ajax, maar braken nooit door bij de Amsterdammers. Nu spelen ze beide bij Union Berlin en nemen ze het komende week op tegen Ajax in de Europa League.

Union kent een jaar dat alle verwachtingen overstijgt. De Duisters staan tweede in de competitie op slechts één punt achterstand van Bayern München. "Het doel was om zo snel mogelijk veertig punten te pakken en onszelf daarmee veilig te spelen. En nu hebben we er al 39", vertelt Doekhi in gesprek met De Telegraaf. De verdediger stelt dat zijn twee seizoenen bij Ajax goed zijn geweest voor zijn ontwikkeling. "Helaas heb ik het niet gered om mijn debuut in het eerste te maken. Maar ik heb laten zien dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. Omdat ik spelers als Matthijs de Ligt en Daley Blind voor me had, heb ik besloten om bij Vitesse voor speeltijd te gaan. Dat heeft heel goed uitgepakt."

Becker steekt dit seizoen in topvorm en scoorde al acht maal in de Bundesliga. Het is daarom ook de vraag of de Surinamer ook komend seizoen nog te bewonderen is in Berlijn. "Een vervolgstap in de Bundesliga of naar een andere grote competitie zou prachtig zijn, maar als Ajax mij belt, wordt het toch weer een ander verhaal", vertelt de geboren Amsterdammer. "Ik ben er opgegroeid. Waar Ajax voor staat en wat de club voor mij betekent, dat zal nooit veranderen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!