Nieuws

Na 'voetbalshow van 45 minuten' leeft AZ naar 'aan sentimenten klevende' topper

Na 'voetbalshow van 45 minuten' leeft AZ naar 'aan sentimenten klevende' topper

11-02-2023 10:24

AZ wist vrijdagavond in ieder geval voor even de koppositie in de Eredivisie over te nemen van Feyenoord. De Alkmaarders legden in eigen huis eenvoudig Excelsior met 5-0 over de knie. Volgende week wacht een directe clash tussen beide ploegen in De Kuip. VoetbalNieuws deed daarom een rondje langs de ochtendkranten, om zo de onderlinge sentimenten alvast te peilen.

'Derde keer scheepsrecht voor Alkmaar Zaanstreek'

Zo schrijft De Telegraaf getuige te zijn geweest van 'een voetbalshow van 45 minuten'. 'Eindelijk was het dan zo ver. Na twee eerdere pogingen om in een thuiswedstrijd de koppositie te grijpen, was het de derde keer scheepsrecht voor Alkmaar Zaanstreek.' AZ kon dat eerder dit jaar al doen tegen Vitesse (1-1) en FC Utrecht (5-5), maar liep in beide wedstrijden averij op.

Het gat met directe achtervolger Feyenoord bedraagt slechts een punt. De Rotterdammers hebben zondag bovendien nog de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen te goed. Bij winst wipt Feyenoord weer over AZ heen. De topper die aanstaande zaterdag tussen beide ploegen op het programma staat is er volgens de krant zodoende 'een waar de nodige sentimenten aan kleven'.

'Feyenoord staat immers onder leiding van Arne Slot, de coach die op 5 december 2020 de zak kreeg bij AZ, nadat hij in het geniep met de Rotterdammers gesprekken had gevoerd over een dienstverband bij de roemruchte volksclub.'

'AZ wil niets liever dan zo lang mogelijk meedoen in de titelstrijd'

AZ werd afgelopen dinsdag in de KNVB beker uitgeschakeld door FC Utrecht (1-2). 'Het zorgde voor chagrijn bij AZ, dat niets liever wil dan zo lang mogelijk meedoen in de titelstrijd met Feyenoord, PSV, Ajax en FC Twente', aldus het Algemeen Dagblad. 'Met volgende week het treffen met Feyenoord in De Kuip op het programma werd er gevreesd voor de huidige vorm van het team van trainer Pascal Jansen, die onder andere gebukt leek te gaan onder de vele blessures die de selectie parten spelen.' Het AD stipt de goede ontwikkeling van Wouter Goes, maar vooral die van Sven Mijnans aan als lichtpuntje. 'De winteraanwinst was in het bekerduel tegen FC Utrecht al een helft lang op dreef geweest. Tegen Excelsior was hij nu ook doeltreffend. En dat terwijl de van Sparta overgenomen aanvallende middenvelder in feite derde keuze op zijn is positie is.'

Het is ontzettend spannend in de top van de Eredivisie. Zoals gezegd voert AZ voorlopig de ranglijst aan, maar kan Feyenoord dat stokje zondag weer overnemen. Het gat met nummer vijf FC Twente is bovendien slechts zeven punten. Zij hebben net als de Rotterdammers, Ajax en PSV dit weekend ook nog een wedstrijd te goed.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!