Nieuws

Van der Meijde over buitenspelers bij Feyenoord: 'Goed voor het Nederlands elftal'

Van der Meijde over buitenspelers bij Feyenoord: 'Goed voor het Nederlands elftal'

11-02-2023 09:19
5

Andy van der Meijde heeft zich vrijdagavond aan tafel bij Veronica Offside uitgelaten over de buitenspelers van Feyenoord. Zo uit de voormalig speler van onder meer Ajax, Everton en Internazionale zijn lof uit over Javairo Dilrosun, maar kan Oussama Idrissi op minder sympathie rekenen. Volgens Van der Meijde zou eerstgenoemde zelfs weer aanspraak kunnen maken op een plek in het Nederlands elftal.

"Die Dilrosun komt wel weer op, hè. Twee assists en een goal", aldus Van der Meijde, die zelf jarenlang de flanken trotseerde in binnen- en buitenland. "Hij is goed bezig de laatste tijd. Goed voor het Nederlands elftal ook."

Tafelgenoot Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher van Voetbal International, heeft echter zijn vraagtekens. "Hij is niet constant genoeg. Dat is sowieso het probleem met de buitenspelers bij Feyenoord. Als Slot er twee opstelt, zijn de twee die op de bank zitten in vorm." Met Alireza Jahanbakhsh, Oussama Idrissi, Patrick Wålemark en dus Dilrosun heeft de coach genoeg talent op links- en rechtsvoor.

Idrissi is een van de jongens voor wie Van der Meijde minder lof kan opbrengen. In de achtste finales van de KNVB beker tegen NEC gooide hij de bal weg, waardoor Ilias Bronkhorst even uit zijn concentratie leek en daarna mistte. "Die is elke keer bezig met dat soort dingetjes. Aan spelers trekken en dat soort dingen. Als buitenspeler hoor je dat eigenlijk niet te doen, want je speelt op de helft van de tegenstander. Dan pak je een gele kaart en benadeel je je eigen team. In de wedstrijd vroeg hij ook een paar keer om kaarten. Een goede voetballer, maar dat moet hij gewoon niet doen. Daar erger ik me een beetje aan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!