Bergwijn-loos Tottenham komt niet verder dan gelijkspel tegen tiental Southampton

28-12-2021 18:21 Laatste update: 29-12-2021 06:52

Tottenham Hotspur heeft niet weten te winnen op bezoek bij Southampton. The Lilywhites kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Steven Bergwijn ontbrak in de selectie van manager Antonio Conte.

De reden dat de Nederlander ontbrak was onduidelijk. Zonder de vleugelaanvaller ging Tottenham op jacht naar een resultaat, om aansluiting bij de top-vier van de Premier League te behouden. James Ward-Prowse zette de gastheren halverwege de eerste helft op voorsprong. Met een waanzinnige volley knalde hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

De donkere wolken leken zich vlak voor rust samen te pakken voor The Saints, toen Mohammed Salisu met een onhandige overtreding Heung-min Son omver schoffelde in zijn eigen strafschopgebied. De verdediger liep tegen zijn tweede gele kaart aan en moest inrukken. Harry Kane ontfermde zich over het buitenkansje vanaf elf meter en zorgde daarmee voor de 1-1 ruststand.

In de tweede helft waren The Spurs dominant aan de bal, maar ontbrak het geluk om op voorsprong te komen. In de 53ste minuut leek Kane opnieuw te scoren, maar hij bevond zich in buitenspelpositie. Goede kansen waren in het restant van de wedstrijd niet besteed aan Son en Lucas Moura.

Na een blunder van Fraser Forster leek Tottenham toch op 1-2 te komen, maar ook deze treffer werd geannuleerd. Na interventie van de VAR bleek Matt Doherty de doelman dermate gehinderd te hebben, waardoor het doelpunt afgekeurd werd. De Londenaren bezetten de zesde plek in de Premier League en kijken tegen een achterstand van vijf punten aan op nummer vier Arsenal. The Gunners speelden wel twee wedstrijden meer dan de stadsgenoot.