Nieuws

Nagelsmann komt terug op uitspraken over Mbappé: 'Wil geen idioot lijken'

Nagelsmann komt terug op uitspraken over Mbappé: 'Wil geen idioot lijken'

11 februari - 08:32 Laatste update: 08:42

Julian Nagelsmann heeft zich verduidelijkt na zijn uitspraken over Kylian Mbappé. Volgens de trainer van Bayern München is hij verkeerd begrepen en waren zijn uitspraken geen aanval op Paris Saint-Germain.

Mbappé ontbreekt mogelijk bij PSG als de Parijzenaren het opnemen tegen het Bayern van Nagelsmann. De Duitse trainer reageerde hierop door te zeggen dat hij denkt dat de aanvaller er gewoon bij is en hij zich voorbereidt op een wedstrijd met de Franse ster. Zijn woorden werden in Parijs niet gewaardeerd. "Ik heb zijn opmerkingen gelezen en dat is genoeg. Hij is niet de stijl van de club en ook niet de mijne", stelde PSG-trainer Christophe Galtier afgelopen week.

Vrijdag kwam Nagelsmann terug op zijn woorden en legde hij zijn uitspraken uit. "Ik heb veel gelezen over mijn aanval op PSG. Ik kan het heel simpel verklaren. Als een journalist me vraagt of ik mijn aanpak zou veranderen als een speler uitvalt, en ik zeg dat ik dan alles zou veranderen en we verliezen vervolgens, dan zegt iedereen: wat is die Nagelsmann voor idioot, hij laat zich in de maling nemen. Ik bereid me voor alsof hij speelt, omdat ik niet 100 procent zeker weet dat hij ontbreekt."

Lionel Messi is ook nog een vraagteken in aanloop naar de wedstrijd met Der Rekordmeister. "Het is net als nu met Messi, ik wéét niet of hij geblesseerd is. Dus ik bereid het team voor alsof zij allebei gaan spelen. Maar dat is geen aanval op PSG, het is eerder zelfbescherming. Ik wil er niet uitzien als een idioot. Stel dat ik onze voorbereiding aanpas en ze spelen alsnog."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie