Nieuws

Openhartige Seuntjens: 'Ik weet niet hoe mijn toekomst eruit gaat zien'

Openhartige Seuntjens: 'Ik weet niet hoe mijn toekomst eruit gaat zien'

11-02-2023 07:20 Laatste update: 07:33

Ralf Seuntjens weet nog niet hoe zijn toekomst er uit gaat zien. De aanvaller kreeg twee weken geleden te horen dat hij vrij is van lymfeklierkanker en hoopt snel weer op het veld te staan.

Seuntjens liet afgelopen jaar het Nederlandse voetbal achter zich voor een transfer naar Japan. Vlak na zijn aankomst bleek de aanvaller ernstig ziek te zijn. Vrijdagavond was Seuntjens aanwezig bij de ontmoeting tussen zijn voormalige ploegen NAC Breda en De Graafschap. "Ik weet niet hoe mijn toekomst eruit gaat zien", vertelt de 33-jarige Bredanaar bij ESPN. "Ik ben nu weer volop aan het trainen met mijn personal trainer hier in Breda. We gaan kijken of ik nog fit ga worden. Dat zullen de komende maanden moeten uitwijzen."

Seuntjens beloofde aan zijn zoontje dat hij de ziekte zou overleven en hoopt dat hij hem nog op het voetbalveld kan zien. "Dat is het doel en voor hem wil ik het echt heel graag doen, maar ik heb hem nog niks beloofd. De eerste paar trainingen vallen me wel echt zwaar moet ik zeggen. Heel dat herstelsysteem is nog niet op orde, maar ik probeer elke dag zoveel mogelijk te doen. Die intrinsieke motivatie kan niet groter zijn, want ik doe het voor hem."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!