Reactie

Jansen zag vrijwel perfecte uitvoering tegen Excelsior: 'Mooie avond zo samen'

Jansen zag vrijwel perfecte uitvoering tegen Excelsior: 'Mooie avond zo samen'

10-02-2023 23:38

AZ won vrijdagavond in eigen huis met 5-0 van Excelsior en is daardoor de nieuwe koploper van de Eredivisie. Trainer Pascal Jansen reageerde na afloop van 'een mooie avond' en is zeer te spreken over een van zijn nieuwste aanwinsten. Sven Mijnans nam AZ namelijk grotendeels bij de hand.

Hij stelt blij te zijn met de soevereine overwinning. "Ja, dat ben ik wel. Mooie clean sheet, vijf goals gemaakt, mooi aanvalsspel gezien. Verdedigende discipline was ook vrij behoorlijk. We hebben zo een mooie avond samen", aldus de AZ-trainer. Het houden van de nul vindt hij echter het belangrijkst. "Als je stabiliteit wil in je wedstrijden, moet je vanuit daar kunnen spelen. Dat is eigenlijk iedere keer ook weer het vertrekpunt. Als je iedere keer goed verdedigt, kun je ook heel goed aanvallen."

Ondanks de 5-0 zege had AZ het in de eerste twintig minuten toch redelijk moeilijk. Het trof een in eerste instantie goed georganiseerd Excelsior, maar volgens Jansen was een schakeling in zuiverheid de sleutel tot succes.

Succes waar Mijnans met twee doelpunten en een assist in grote waarde aan bijdroeg. De middenvelder maakte zijn basisdebuut in de Eredivisie na in de winter te zijn overgekomen van Sparta Rotterdam. "Ik ben heel erg te spreken over Sven", aldus Jansen. "Ik zei net ook tegen collega's dat ik het heel erg bijzonder vind om te zien hoe hij zich in heel korte tijd aanpast. Hij is wat mij betreft al een meester in het hanteren van de eenvoud. Je ziet bij hem vaak al de meest logische en meest ritmische keuze die je kunt maken. Daar ben ik wel heel blij mee en dan is het natuurlijk mooi dat hij op het scorebord komt met assists en goals."

Door de driepunter is AZ in ieder geval voor even koploper van de Eredivisie. Volgende week wacht in De Kuip een absolute kraker tegen een andere titelkandidaat; Feyenoord. "Het is wat het is. Er zijn er nog wel een paar te gaan. Wij hebben onze wedstrijd van dit weekend gehad en dan gaan we rustig kijken wat de anderen doen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!