Wedstrijdverslag

AC Milan weet weer eens wat winnen is, maar rentree Zlatan blijft nog even uit

AC Milan weet weer eens wat winnen is, maar rentree Zlatan blijft nog even uit

10-02-2023 22:56

AC Milan heeft vrijdagavond voor het eerst in acht wedstrijden weer eens een overwinning geboekt. In San Siro legde I Rossoneri Torino met de kleinste marge over de knie: 1-0. Zlatan Ibrahimovic keek nog toe vanaf de bank.

De Zweedse superster zat na acht maanden eindelijk weer eens bij de selectie. Sinds de kampioenswedstrijd tegen Sassuolo van vorig jaar kwam hij niet meer in actie. Zijn rentree liet echter nog even op zich wachten.

Milan had het in de eerste helft meer dan lastig met Torino. De bezoekers, die met Perr Schuurs in de basis begonnen, waren gelangere tijd simpelweg beter. Antonio Sanabria probeerde het met een schot van afstand, maar dat vloog maar net langs het doel van Ciprian Tatarusanu. Bij rust stond het daarom nog altijd 0-0.

Milan rechtte de rug in de tweede helft. Olivier Giroud kopte zijn ploeg na dik een uur op voorsprong na een scherpe voorzet van Théo Hernández. De aanwezige toeschouwers hoopten nog op de rentree van Ibrahimovic, maar dat bleef uit.

Zodoende staat AC Milan in ieder geval voor even op de derde plaats in de Serie A. Kwalificatie voor de Champions League ligt in het verschiet voor de ploeg van Stefano Pioli, die aanstaande dinsdag in de achtste finales van het miljardenbal thuis aantreedt tegen Tottenham Hotspur. Torino blijft vooralsnog steken op plek zeven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!