Nieuws

Gullit: 'Branie is het enige wat Feyenoord nog nodig heeft om kampioen te worden'

Gullit: 'Branie is het enige wat Feyenoord nog nodig heeft om kampioen te worden'

10-02-2023 22:41
2

Volgens de analisten van Ziggo Sport is een gebrek aan branie het enige dat Feyenoord in mei van de landstitel kan weerhouden. De Rotterdammers kunnen zondagmiddag bij winst op sc Heerenveen de koppositie in de Eredivisie weer overnemen. Ruud Gullit, Soufiane Touzani en Jan van Halst geven hun mening.

"Dat is het enige wat nog ontbreekt bij Feyenoord. Het gevoel hebben dat je het kan doen", zo vindt Gullit. "Die twijfel altijd, waarom?" Soufiane Touzani stipt het lastige programma van de Rotterdammers als mogelijke reden tot bescheidenheid aan. Feyenoord gaat komende zondag op bezoek bij Heerenveen en ontvangt een week daarna AZ in De Kuip. Met Ajax, FC Twente en PSV trof het al drie andere kampioenskandidaten in 2023. In al die drie wedstrijden werd resultaat gehaald.

Gullit stipt een moment uit 1983/1984 aan, toen hij samen met onder meer Johan Cruijff kampioen werd met Feyenoord. "Het gaat om geloven. Ik weet nog dat we in het Olympisch Stadion met 8-2 pak kregen tegen Ajax. Uiteindelijk moet in jezelf blijven geloven. Als je dat niet doet, gaat het hem ook niet worden."

Wie dan dat geloof moet uitspreken bij Feyenoord? John de Wolf misschien, als boegbeeld van club? "Nee, je moet niet geforceerd mensen naar voren schuiven", aldus Jan van Halst. "Dat moet vanuit het team komen, niet vanuit de staf. Je moet echt die woede zien. Verdomme, ze moeten boos worden op hem (Touzani, red.) hè! Wat denkt die wel niet man!”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!