Transfernieuws

Verplichte koopoptie Ajax blijkt onjuist: 'Misschien doen ze het, hoeft niet'

Verplichte koopoptie Ajax blijkt onjuist: 'Misschien doen ze het, hoeft niet'

10-02-2023 19:32

De verplichte koopoptie die Ajax op Lorenzo Lucca zou hebben, blijkt niet te kloppen. De Amsterdammers kunnen aan het einde van het seizoen de spits voor tien miljoen euro overnemen, maar zijn tot niets verplicht. 

In Kick-off de podcast van De Telegraaf neemt Ajax-watcher Mike Verweij zijn woorden terug. Eerder.  werd gesteld dat Ajax een verplichte koopoptie had na de huurovereenkomst met Pisa. "Ik dacht dat er een verplichte koopoptie op Lucca was. Ik ben door iemand gebeld die kon aantonen dat het niet zo is. Hij wordt gehuurd en Ajax kan hem wel kopen voor tien miljoen. Maar of ze dat gaan doen betwijfel ik. Dan moet hij nog heel veel belangrijke doelpunten maken en ze de Champions League inkoppen."

Lucca wordt voornamelijk als stormram ingezet en mag ondanks zijn geringe speeltijd van uitstekende cijfers spreken. De boomlange spits speelde dit seizoen 107 minuten in de Eredivisie en kwam daarin tot twee treffers en een assist. Bij Jong Ajax staat de teller op vier doelpunten en twee assists na acht wedstrijden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!