Nieuws

Santa Cruz blijft maar doorvoetballen: Paraguyaans icoon vindt nieuwe club

Santa Cruz blijft maar doorvoetballen: Paraguyaans icoon vindt nieuwe club

28-12-2021 16:34

Aan het voetbalavontuur van Roque Santa Cruz komt maar geen einde. De veertigjarige spits heeft een contract getekend bij het Paraguyaanse Club Libertad.  

Met zijn nieuwe werkgever gaat de voormalig goalgetter van Bayern München spelen in de Copa Libertadores (het equivalent van de Champions League). De 112-voudig international kwam tussen 1999 en 2007 uit voor Der Rekordmeister. In die periode schreef hij onder meer vijf Bundesliga-titels en één eindoverwinning in de Champions League op zijn palmares bij.  

Na zijn vertrek bij Bayern begon Santa Cruz aan een ware trektocht over de internationale velden. Na vier jaar in Engeland te hebben gespeeld, kwam de Paraguyaan in twee periodes uit in Spanje, onderbroken door een verblijf in Mexico. In 2016 keerde hij terug bij zijn jeugdliefde Olimpia Asunción in zijn moederland. Daar werd hij onder meer twee keer landskampioen. 

De koek is blijkbaar nog niet op voor het Paraguyaanse voetbalicoon. Club Libertad wordt de achtste werkgever in de carrière van Santa Cruz, die tot dusver tot maar liefst 719 officiële wedstrijden in actie kwam.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!