Nieuws

Makaay miste WK na onenigheid met Van Basten: 'Het klikte niet, was niet de enige'

Makaay miste WK na onenigheid met Van Basten: 'Het klikte niet, was niet de enige'

10-02-2023 17:46

Roy Makaay kon het in 2006 niet vinden met bondscoach Marco van Basten en werd vervolgens niet meegenomen naar het WK. Das Phantom blikt terug op dat moment en meent dat wel meer spelers niet door een deur konden met San Marco.

In gesprek met VTBL blikt Makaay terug op die periode, nu alweer zeventien jaar geleden. "Het klikte gewoon niet tussen ons tweeën. Dat heeft meerdere redenen, maar daar ga ik niet over uitwijken. Het is jammer, maar ik was niet de enige. Het is jammer, helemaal omdat ik het WK miste in het land waar ik speelde. Ik was toen ook aardig in vorm."

"Uiteindelijk weet je dat het over is en kun je je er bij neerleggen", besluit Makaay. De spits speelde tussen 2003 en 2007 bij Bayern München en verdiende de bijnaam Das Phantom, ofwel Het Spook, omdat de Nederlander uit het niets kon opduiken. 

Makaay heeft nog altijd het record van snelste doelpunt in de Champions League op zijn naam staan. In het duel met Real Madrid werd de speler weggestoken door Hasan Salihamidźič (tegenwoordig sportief directeur bij Bayern München) en scoorde de spits na 10.12 seconden

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!