Nieuws

Maatsen wordt beloond na topperiode en is Speler van de Maand in de Championship

Maatsen wordt beloond na topperiode en is Speler van de Maand in de Championship

10-02-2023 17:16

Ian Maatsen is verkozen tot Speler van de Maand januari in de Championship. De Nederlander kende een sterke maand bij Burnley en wordt daar nu voor beloond. 

Maatsen wist onder meer twee keer te scoren tegen Swansea en was in de overige duels ook in topvorm. Maatsen is pas de derde Nederlander die de prijs in ontvangst mag nemen: Marvin Emnes en Arnaut Danjuma gingen de verdediger voor. 

De Nederlander is trots op het winnen van de prijs. "Ik ben heel blij en dankbaar voor deze award. Ik wil al mijn teamgenoten en mijn familie bedanken. En natuurlijk de supporters, die ons iedere week steunen, thuis en uit. Laten we zo doorgaan!" Burnley is bezig aan een zeer sterk seizoen in de Championship en staat nu al zeventien punten voor op nummer drie Luton Town.

Manager Vincent Kompany wint voor de derde keer de prijs Manager van de Maand en is hard onderweg te promoveren naar de Premier League. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!