Nieuws

Ten Hag snapt 'emotionele' Garnacho: 'Maar als Man U-speler moet je impact hebben'

Ten Hag snapt 'emotionele' Garnacho: 'Maar als Man U-speler moet je impact hebben'

10-02-2023 16:47

Erik ten Hag is tijdens de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Leeds United ingegaan op de ontwikkeling van Alejandro Garnacho. De aanvaller baalde flink van zijn wissel.

Garnacho werd na een half uur gewisseld tegen Crystal Palace, terwijl hij al was ingevallen. "Hij is vrij emotioneel", aldus Ten Hag. "Dat is ook een kracht van hem: hij wil winnen, hij wil voetballen, hij wil geen minuut missen. Dat is iets goeds. Hij is volledig overtuigd van zichzelf en wil tot het laatste moment het team helpen. Maar hij accepteert ook onze beslissingen. Het team staat boven iedereen en ik denk dat hij dat wel weet."

De ontwikkeling van Garnacho kan Ten Hag bekoren. "Ik vind dat hij het goed doet, hij heeft impact en dreiging. Afgelopen woensdag had hij tegen Leeds ook goede acties. Hij speelde levendig en creëerde kansen, maar hij had wel moeten scoren. Daar gaat het uiteindelijk om. Als aanvaller moet je ook goals en assists leveren."

"Alle spelers moeten dapper zijn, in het belang van het team", vervolgt Ten Hag. "Dat doet hij vrij goed, want hij zoekt zijn tegenstanders op en speelt ze uit. Hij creëert kansen, maar van een speler van Manchester United verwachten wij dat hij impact heeft op het scoreformulier."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!