Nieuws

Guardiola reageert op City-aantijgingen: 'Onschuldig, tot tegendeel bewezen is'

Guardiola reageert op City-aantijgingen: 'Onschuldig, tot tegendeel bewezen is'

10-02-2023 16:30

Pep Guardiola heeft voor het eerst gereageerd op de aantijgingen richting Manchester City. De Premier League beschuldigt The Citizens van het overtreden van meer dan honderd Financial Fair Play-regels.

"Mijn eerste gedachte is: we zijn al gestraft", aldus Guardiola op de persconferentie richting het duel met Aston Villa. "Wat nu gebeurt, is hetzelfde als destijds met de UEFA. De club heeft destijds bewezen onschuldig te zijn."

"Gelukkig leven we in een prachtig land, waar iedereen onschuldig is, tot het tegendeel is bewezen, maar wij zijn al gestraft", vervolgt Guardiola. "Ik weet niet wat er nu gaat gebeuren. Ik ben blij dat we net als vier jaar geleden de kans hebben om onszelf te verdedigen. We hebben een goede advocaat. Al denk ik dat de Premier League, gesteund door alle negentien andere clubs, ook heel goede advocaten in de arm gaat nemen."

"Iedereen zal moeten wachten. Wij gaan onszelf verdedigen, zoals we ook tegen de UEFA deden. Ik ben er volledig van overtuigd dat wij onschuldig worden verklaard. Wat ik me alleen afvraag: als we onschuldig zijn, wie gaat dan al deze schade vergoeden?", sluit Guardiola af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!