Nieuws

Teze moet zich focussen op rechtsbackpositie bij PSV: 'Onder de druk uitspelen'

Teze moet zich focussen op rechtsbackpositie bij PSV: 'Onder de druk uitspelen'

10-02-2023 15:51

Ruud van Nistelrooy werkt met PSV toe naar vastigheid. De rol van Jordan Teze kan de trainer van de Eindhovenaren bekoren.

"In deze fase van de competitie moeten de jongens die het beste team vormen, spelen", aldus Van Nistelrooy op de persconferentie. "Je gaat niet zomaar wisselen om het wisselen, maar het kan wel. Het liefst gaan we naar een vast elftal. Het is niet zo dat iedereen een bepaald aantal speelminuten moet halen. Vorig seizoen waren er veel blessures en speelde een vaste groep min of meer noodgedwongen veel wedstrijden en was er geen ruimte om te wisselen. Maar we hebben alle jongens nodig, daarin zie ik geen problemen."

Teze is een van die spelers uit de vaste basiself. "Hij ziet zichzelf meer als centrale verdediger en dat is hij ook", aldus de trainer. "Met de bal komt hij daar eigenlijk ook uit en zonder bal staat hij aan de buitenkant. Ik vind dat hij het heel goed doet. Aan de bal komt hij in zijn kracht. Hij kan goed inspelen en positiespel spelen. Onder de druk uitspelen, dat kan hij. Als er mogelijkheden zijn op de helft van de tegenstander, dan kan hij zich ook mengen in het spel. Hij kan zijn ei kwijt op deze positie."

PSV neemt het zaterdag om 20.00 uur op tegen FC Groningen

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!