Reactie

Slot houdt speler uit de wind: 'Ongelukkig begin, maar geen verwijtbare fouten'

Slot houdt speler uit de wind: 'Ongelukkig begin, maar geen verwijtbare fouten'

10-02-2023 14:32 Laatste update: 14:35

Arne Slot verwijt Timon Wellenreuther niets na de wedstrijd tegen NEC Nijmegen. De doelman van Feyenoord moest vier keer vissen, maar daar zaten volgens de oefenmeester geen aanmerkbare fouten tussen.

Wellenreuther mag momenteel op een plek rekenen onder de lat bij Feyenoord omdat Justin Bijlow een tijd afwezig is. De normaal gesproken eerste doelman van de Rotterdammers brak zijn pols, waardoor de Duitser de komende weken het doel moet verdedigen. In de bekerwedstrijd tegen NEC zag het er bij tijd wat ongelukkig uit.

"Ik denk dat het voor elke speler niet fijn is wanneer je aan weinig spelen toekomt en er dan ineens in moet", begint Slot op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Hij stipt vervolgens een belangrijk moment aan. "Hij was heel belangrijk in de strafschoppenserie en dat is belangrijk voor ons en voor hem. Het vervelende is wel dat vrijwel alle ballen waar hij bij in actie moest komen er in gingen."

"We kunnen niet spreken van een fout of een blunder, maar voor een keeper voelt dat niet lekker", vervolgt de oefenmeester, die nog een keer benadrukt dat de Bijlow-stand-in toch een belangrijke rol vervulde. "Het is daarom extra lekker dat hij een penalty pakt. Een ongelukkig begin voor hem als je kijkt naar het aantal tegengoals, maar geen verwijtbare fouten", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!