Nieuws

'Chelsea zoekt vervanger van Chilwell: kruisbandblessure maakt einde aan seizoen'

'Chelsea zoekt vervanger van Chilwell: kruisbandblessure maakt einde aan seizoen'

28-12-2021 15:59

Ben Chilwell is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld bij Chelsea. De international van Engeland moet geopereerd worden aan een zware kruisbandblessure.  

The Guardian schrijft dat Chilwell niet ontkomt aan een operatie. Dit betekent dat het seizoen ten einde is voor de linksback, die normaliter een belangrijke basiskracht is in de ploeg van manager Thomas Tuchel.  

Naast Marcos Alonso heeft de Duitse coach geen andere spelers in de selectie die op de linksbackpositie uit de voeten kunnen. Daardoor behoort een vervroegde terugkeer van huurlingen Emerson Palmieri (Olympique Lyon) en de Nederlander Ian Maatsen (Coventry City) tot de mogelijkheden.  

Eerder deze maand sijpelden berichten door dat Lucas Digne de vervanger van Chilwell moet worden op Stamford Bridge. De Franse international is verwikkeld geraakt in een conflict met Everton-manager Rafael Benítez en zou open staan voor een transfer naar The Blues. De Britse kwaliteitskrant schrijft dat Chelsea de mogelijkheid onderzoekt om de 28-jarige ex-speler van onder meer FC Barcelona tot het einde van het seizoen te huren. 
 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!