Nieuws

'Clubicoon Insigne gaat waanzinnig salarisvoorstel MLS-club accepteren'

'Clubicoon Insigne gaat waanzinnig salarisvoorstel MLS-club accepteren'

28-12-2021 15:29 Laatste update: 18:28

Het huwelijk tussen Lorenzo Insigne en Napoli eindigt waarschijnlijk over zes maanden. Het dertigjarige clubicoon staat in de belangstelling van Toronto FC, waar een lucratief vijfjarig contract voor hem klaarligt.  

Insigne zou bij de Canadese club een honorarium van maar liefst 9,5 miljoen euro per jaar gaan opstrijken. Diverse Italiaanse media verzekeren dat de vleugelaanvaller graag verkast naar de MLS-club, aangezien hij nog geen overeenstemming met de Partonopei over een nieuwe verbintenis heeft bereikt. Zijn huidige contract loopt medio 2022 af en Toronto wil de aanvaller in de zomer transfervrij vastleggen.

'Er is geen vooruitgang geboekt in de onderhandelingen tussen Lorenzo Insigne en Napoli over de verlenging en nu overweegt de aanvaller het aanbod van Toronto FC serieus', schrijft La Gazzetta dello Sport. Het medium Sport Mediaset weet dat 'het voorstel van Napoli bij 3,5 miljoen euro per jaar stopte'. 

Momenteel toucheert de kleine dribbelaar zo'n vijf miljoen euro op jaarbasis bij de Italiaanse grootmacht. Het lijkt erop dat een salarisverlaging niet tot de mogelijkheden behoort voor hem, waardoor een vertrek bij zijn jeugdliefde waarschijnlijk is geworden. Insigne komt sinds 2010 uit voor de hoofdmacht van Napoli en diende nooit een andere club. In 415 wedstrijden kwam het clubicoon tot 114 treffers.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!