Transfernieuws

Van der Kust verlaat FC Utrecht op huurbasis voor MLS: 'Wensen hem succes'

Van der Kust verlaat FC Utrecht op huurbasis voor MLS: 'Wensen hem succes'

09-02-2023 20:25 Laatste update: 20:26

Djevencio van der Kust maakt het seizoen af bij Houston Dynamo FC in de Major League Soccer. De linksback van FC Utrecht kwam niet meer tot speelminuten in de Domstad en wordt voor een half jaar uitgeleend.

Van der Kust maakte vorig seizoen zijn debuut voor Utrecht en kwam sindsdien tot 24 officiële wedstrijden in de hoofdmacht. Dit jaar verloor hij de concurrentiestrijd en kon hij dus rekenen op minder speeltijd. Houston huurt de verdediger tot het einde van het seizoen en heeft een optie tot koop bedongen. "De ontwikkeling van Djevencio kan als voorbeeld dienen voor alle jonge talenten binnen de jeugdopleiding FC Utrecht", reageert technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite.

"De tweede seizoenshelft van vorig seizoen en in de eerste wedstrijden van de huidige jaargang is Djevencio uitgegroeid tot vaste waarde in het eerste elftal. Echter is de concurrentiestrijd op de linksbackpositie toegenomen en niet in zijn voordeel beslist, waardoor we na overleg met Djevencio en Houston Dynamo FC tot deze oplossing zijn gekomen", vervolgt Zuidam. "We zijn trots op de ontwikkeling die hij als jongen van de club heeft doorgemaakt en wensen Djevencio heel veel succes tijdens zijn verhuurperiode in de Verenigde Staten", besluit de technische man van Utrecht.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!