Done Deal

Transfer afgerond: Torres verruilt Manchester City voor FC Barcelona

Transfer afgerond: Torres verruilt Manchester City voor FC Barcelona

28-12-2021 15:12 Laatste update: 18:30

De transfer van Ferran Torres van Manchester City naar FC Barcelona is afgerond. De 21-jarige buitenspeler maakt voor naar verluidt 55 miljoen euro de overstap naar de Blaugranas. De Catalaanse club doet geen uitlatingen over de transfersom.

Maandag doorstond Torres met succes de medische keuring, waarna hij zijn handtekening zette onder een contract dat hem voor vijf jaar aan Barcelona bindt. Sinds 2020 kwam de Spanjaard met wisselend succes uit voor The Citizens. Toentertijd betaalde de Engelse club 28 miljoen euro aan Valencia om zijn komst te verzekeren. Mede ingegeven door de flinke concurrentie en de nodige blessures, wist de dribbelaar nimmer tot onbetwiste waarde uit te groeien. 

Eerder deze week liep City-manager Pep Guardiola al vooruit op de aanstaande transfer. "Ik wil gelukkige spelers. Als je niet gelukkig bent, moet je vertrekken. We zijn geen club waar presidenten en CEO's zeggen 'nee je moet blijven'", was de Spaanse oefenmeester helder. "De spelers en de clubs moeten het eens zijn, maar als de speler wil vertrekken, dan gaat hij."

Torres kwam in 43 officiële optredens namens Manchester City tot zestien treffers en vier assists. In september 2020 debuteerde de vleugelaanvaller voor het nationale elftal van Spanje. In 22 wedstrijden was hij goed voor maar liefst twaalf treffers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!