Nieuws

Barcelona ziet selectie verder uitgedund worden na positieve coronatest Alba

Barcelona ziet selectie verder uitgedund worden na positieve coronatest Alba

28-12-2021 14:32

Jordi Alba is positief getest op het coronavirus en daarmee stapelen de problemen zich op voor FC Barcelona. De club heeft te maken met enorm veel blessures en inmiddels al drie coronabesmettingen binnen de selectie.

Barcelona staat momenteel op de zevende plaats in La Liga en moet het zondag 2 januari opnemen tegen RCD Mallorca, dat met acht punten minder op de vijftiende plaats terug te vinden is. Alba is niet de eerste die postief test op corona: zijn teamgenoten Clement Lenglet en Dani Alves zitten ook in quarantaine en zullen de wedstrijd hoogstwaarschijnlijk moeten overslaan

Naast de coronabesmettingen heeft Barça ook te maken met veel blessureleed. Ansu Fati, Pedri, Memphis Depay, Sergiño Dest, Sergi Roberto en Martin Braithwaite kunnen allemaal niet in actie komen wegens blessures. Daarnaast zijn Sergio Busquets en Gavi ook nog geschorst voor het duel met Mallorca. Barça treft in januari verder Granada CF, Rayo Vallecano en Deportivo Alavés.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!