Nieuws

Van Nistelrooij neemt het op voor PSV-aanvaller: 'Hij is top afgetraind, hoor'

Van Nistelrooij neemt het op voor PSV-aanvaller: 'Hij is top afgetraind, hoor'

08-02-2023 21:26 Laatste update: 21:28

Ruud van Nistelrooij is van mening dat Ismael Saibari niet te zwaar is. De PSV-trainer neemt het op voor zijn aanvaller, die volgens de voormalig Oranje-international een gewoon een 'stevige bouw' heeft.

PSV won woensdagavond in eigen huis met 3-1 van FC Emmen. Na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd kreeg Van Nistelrooij een aantal vragen over de fitheid van Saibari. "Hij is top afgetraind, hoor. Honderd procent", reageerde de PSV-trainer tegenover ESPN. "Hij is gewoon stevig gebouwd, maar heeft een vetpercentage van acht procent. Ik ben daar heel scherp op: jongens die niet afgetraind zijn, die doen niet eens mee. Saibari is echt afgetraind, neem dat maar van mij aan."

De ploeg van Van Nistelrooij kwam binnen het kwartier op 2-0 dankzij doelpunten van Jarrad Braithwaite. Na rust maakte Emmen-middenvelder Mark Diemers de aansluitingstreffer. "Je spreekt halverwege af: blijf dezelfde dingen doen, blijf het tempo hoog houden, blijf vanuit je positie spelen en ga op zoek naar die derde goal", aldus de balende PSV-trainer. "Maar het tegenovergestelde gebeurde. We hadden veel balverlies, veel jongens uit positie… Het werd gewoon te makkelijk opgepakt. Maar na die 2-1 was de scherpte er wel weer om de 3-1 te maken. Toch is dat zonde."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!