Nieuws

'Situatie bij Ajax-opponent Benfica onhoudbaar: trainer Jesus ontslagen'

'Situatie bij Ajax-opponent Benfica onhoudbaar: trainer Jesus ontslagen'

28-12-2021 13:22 Laatste update: 15:01

Benfica-trainer Jorge Jesus lijkt op weg naar de uitgang in Lissabon. Verschillende Portugese media melden dat de 67-jarige oefenmeester zijn ontslag heeft aangeboden bij voorzitter Rui Costa. De spanningen zijn de laatste weken hoog opgelopen.

Jesus stond de afgelopen tijd steeds meer onder druk en dat verergerde vorige week toen zijn ploeg met 3-0 verloor van FC Porto in de beker. Jesus kreeg na de wedstrijd ruzie met aanvoerder Pizzi, die vervolgens uit de selectie werd gezet door zijn trainer. De rest van de selectie koos de kant van Pizzi en hierdoor ontstond er een onhoudbare situatie.

Verschillende toonaangevende Portugese media als A Bola en O Jogo melden dinsdag dat het ontslag van Jesus een feit is en dat Benfica B-trainer Nélson Verissimo voorlopig het roer overneemt. Jesus werd afgelopen week in verband gebracht met het Braziliaanse Flamengo.

Ondanks de felle kritiek op de trainer, staat Benfica er helemaal niet zo slecht voor in de Portugese competitie. De club staat derde, met vier punten achterstand op nummers één Porto en Sporting Portugal. Op 23 februari staat voor Benfica de eerste achtste finale van de Champions League op het programma, in eigen huis tegen Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!