Transfernieuws

'Tekie (ex-Go Ahead) vindt direct nieuwe club en gaat aan de slag in Zweden'

'Tekie (ex-Go Ahead) vindt direct nieuwe club en gaat aan de slag in Zweden'

08-02-2023 15:53 Laatste update: 15:56

Tesfaldet Tekie nam eind januari afscheid bij Go Ahead Eagles en lijkt nu alweer onder de pannen te zijn. De 25-jarige Zweed keert terug naar zijn vaderland en gaat een contract tekenen bij Hammarby IF.

Het Zweedse Aftonbladet en Sportbladet melden dat Hammarby de strijd om de middenvelder heeft gewonnen. Het is de bedoeling dat de speler zich de komende dagen bij het trainingscomplex van de club meldt. Naast Hammarby was ook Häcken geïnteresseerd in de centrale middenvelder.

Tekie verliet Zweden in 2019 en arriveerde destijds bij KAA Gent. In Nederland was de speler actief voor Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles. Tekie was niet op zijn gemak in Nederland. "Hij kon niet aarden", liet technisch manager Paul Bosvelt onlangs weten tegenover De Stentor. Zondag meldde hij dat bij mij, maandag zijn we samen gaan zitten en is er een besluit genomen. Hij is toe aan een nieuwe omgeving. We kijken nu of we dit intern oplossen of nog de markt opgaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!