Transfernieuws

'Barcelona is nog niet klaar met Amrabat en richt pijlen in de zomer op Marokkaan'

'Barcelona is nog niet klaar met Amrabat en richt pijlen in de zomer op Marokkaan'

08-02-2023 14:12

FC Barcelona is in de zomer alsnog van plan werk te maken van Sofyan Amrabat. De Blaugranas gingen deze winter ver om de Marokkaanse middenvelder vast te leggen, maar Fiorentina had daar geen zin in.

Volgens Mundo Deportivo richt Barça zich voor de zomer alvast op drie targets. Het zou gaan om Amrabat, Yannick Carrasco en Vitor Roque. Carrasco wordt van Atlético gehuurd en daar heeft de Catalaanse koploper een koopoptie bij bedongen die waarschijnlijk wordt geactiveerd. De zeventienjarige Roque speelt bij Atletico Paranaense en wordt als de Braziliaanse versie van Luis Suárez gezien. Bij Barça vertrokken Memphis Depay, Gerard Piqué en Hector Bellerin deze winter.

Amrabat maakte een sterke indruk op het WK met Marokko. De ploeg bereikte de halve finales van het eindtoernooi en dolven vervolgens het onderspit tegen Frankrijk. Bij Fiorentina is de middenvelder ook bezig aan een goede periode. Het contract van Amrabat loopt tot 2024 door bij de Serie A-club met optie voor een extra jaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!