Nieuws

Kompany niet onder de indruk van City-aanklacht: 'Rol er met mijn ogen naar'

Kompany niet onder de indruk van City-aanklacht: 'Rol er met mijn ogen naar'

08-02-2023 12:00

Vincent Kompany is niet onder de indruk van de flinke reeks aanklachten die Manchester City voor het hoofd hangt. De oud-verdediger speelde elf jaar voor The Citizens en denkt dat de andere clubs zich wapenen tegen de Engelse topclub.

Kompany won als speler vier landstitels met City en sprak zich uit tegen de aanklacht. "In de wereld is er sprake van een hoop goedertierenheid. Mensen vertellen je maar al te graag wat je verkeerd doet en verwijderen zichzelf dan van de discussie. Ik denk dat wanneer iedereen goed naar zichzelf kijkt, dat de voetbalwereld niet een plek is waar men met de vinger kan gaan wijzen", stelt de oud-aanvoerder, opgetekend door Sky Sports.

City werd de laatste jaren aandachtig gemonitord en zou ruim honderd regels hebben gebroken. "Ik zie het gebeuren en rol met mijn ogen wanneer ik erover lees", geeft Kompany toe. "Volgens mij zit iedereen nu met een glimlach op zijn gezicht. Ik word erg skeptisch wanneer iedereen met de vinger begint te wijzen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!