Nieuws

Isimat-Mirin aan de slag voor Cocu: 'We zijn elkaar nooit uit het oog verloren'

Isimat-Mirin aan de slag voor Cocu: 'We zijn elkaar nooit uit het oog verloren'

08-02-2023 11:40

Nicolas Isimat-Mirin koos deze winter voor een avontuur naar Vitesse vanwege zijn warme band met trainer Phillip Cocu. De Fransman en de Nederlandse trainer zijn de afgelopen jaren altijd in contact gebleven en dat gaf voor de speler de doorslag.

Cocu was trainer van PSV tussen 2013 en 2018 en nam Isimat-Mirin drie jaar lang onder zijn hoede. De speler kreeg een berichtje van zijn voormalige trainer toen zijn contract bij Sporting Kansas City afliep. "We hebben altijd contact gehouden", zegt de verdediger tegenover Voetbal International. "Toen ik in Turkije speelde, was hij er coach. We zijn elkaar nooit uit het oog verloren. In Engeland zat Florian Jozefzoon, ook een goede vriend van me, bij Derby County toen Phillip er trainer was. De trainer is een goede vriend. Dan doe je als speler extra je best als hij je een kans geeft."

Isimat-Mirin heeft Cocu zeer hoog zitten. "Onze karakters matchen. Hij is succesvol geweest als trainer, we hebben mooie dingen meegemaakt bij PSV, dat schept een band. Phillip is een persoonlijkheid. Voor dergelijke personen doe je altijd iets meer."

De centrale verdediger heeft Nederland gemist en voelt zich welkom. "Ik rijd vanuit Eindhoven naar Arnhem. Soms in de files, dan ben ik een ongeduldige man die andere automobilisten toeroept dat ze rechts moeten gaan rijden zodat ik erlangs kan. Het is niet alleen het voetbal, ook het leven. Ik kom hier niet om geld op te halen, dan had ik wel een andere keuze gemaakt. Ik wilde terug naar Europa."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!