Nieuws

Ajax was al voor winterstop bezig met assistent: 'Dan zou hij sowieso sneuvelen'

Ajax was al voor winterstop bezig met assistent: 'Dan zou hij sowieso sneuvelen'

08-02-2023 09:50
1

Alfred Schreuder en Matthias Kaltenbach moesten na het gelijkspel van Ajax tegen FC Volendam het veld ruimen, maar het vertrek van laatstgenoemde stond al langer op de planning. In de AD Voetbalpodcast laat Ajax-watcher Johan Inan blijken dat de Amsterdammers al langere tijd bezig waren met de aanstelling van een nieuwe assistent.

Pas na het overleg van mental coach Joost Leenders met de spelersgroep maakte Ajax écht werk van een nieuwe of extra assistent, maar voor de winterstop werd daar ook al over gesproken volgens Inan. "Het technisch hart zit elke maandag en vaak vrijdag bijeen. Schreuder heeft er toen ook op aangedrongen om dit (sessie met mental coach, red.) te gaan bespreken. Toen hebben ze gezegd het plan om een extra assistent aan te stellen ook echt uit te gaan voeren", aldus Inan.

"Het plan was eigenlijk om Meulensteen en Heitinga na de wedstrijd tegen Volendam aan de staf toe te voegen, maar Meulensteen had zijn jawoord al gegeven aan de Australische bond", vervolgt Inan. "Kaltenbach zou dan sowieso sneuvelen. Dat plan veranderde helemaal door het gelijkspel tegen Volendam. Schreuder werd, samen met zijn assistent, op straat gezet en na overleg werd besloten dat Heitinga het voorlopig moest gaan doen."

Assistent Heitinga

Wie de assistent van John Heitinga moest worden, was ook niet meteen een uitgemaakte zaak. "Ze hebben met een aantal ervaren trainers gesproken. Er zijn gesprekken gevoerd met René Meulensteen, Jaap Stam en Johan van 't Schip. De naam van Ruud Brood kwam ook voorbij."

"Heitinga heeft zelf in overleg met de directie aangegeven dat hij behoefte had aan een ervaren trainer", gaat Inan verder. "Dat vind ik wel knap van Heitinga. Hij kent alle jonkies heel goed, maar omgaan met vedettes is nieuw voor hem. Die valkuil wilde hij op deze manier tackelen. Hiervoor kwam hij met Dwight Lodeweges op de proppen, die natuurlijk bij Oranje met een aantal ervaren jongens van Ajax heeft gewerkt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!