Transfernieuws

'Ajax heeft beet: Brobbey gaat terugkeren, ook duidelijkheid over koopoptie'

'Ajax heeft beet: Brobbey gaat terugkeren, ook duidelijkheid over koopoptie'

27-12-2021 16:15

De terugkeer van Brian Brobbey bij Ajax is helemaal rond, meldt VoetbalPrimeur. Als alles meezit, wordt de sterke spits maandag nog gepresenteerd door de landskampioen. Ajax heeft geen optie tot koop weten te bemachtigen in de deal.

Afgelopen zomer ruide Brobbey Ajax transfervrij in voor RB Leipzig. Het werd echter al snel duidelijk dat de jeugdinternational niet happy was in Duitsland. Ajax kreeg dat ook mee en probeerde Brobbey terug te halen. Dat is nu dus gelukt: binnen afzienbare tijd zal de geboren Amsterdammer gepresenteerd worden, weet VoetbalPrimeur.

De deal tussen Ajax en Leipzig hing al even in de lucht. De clubs waren het alleen niet eens over een koopoptie: Ajax wilde die graag opnemen in de huurovereenstemming, maar de club uit Oost-Duitsland niet. Leipzig heeft uiteindelijk zijn zin gekregen, waardoor Brobbey komende zomer normaal gesproken terugkeert bij de nummer tien van de Bundesliga.

Voor Ajax was het halen van een nieuwe spits een prioriteit. In januari, als er duels met onder meer FC Utrecht en PSV op het programma staan, zal Sébastien Haller afwezig zijn vanwege zijn deelname aan de Afrika Cup. Met Brobbey heeft Ajax dat probleem opgelost.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!