Nieuws

Koeman tempert verwachtingen Sneijder: 'Hij moet ook andere dingen leren'

Koeman tempert verwachtingen Sneijder: 'Hij moet ook andere dingen leren'

7 februari - 23:30 Laatste update: 23:31

Ronald Koeman heeft gereageerd op de wens van Wesley Sneijder om een rol te spelen bij het Nederlands elftal. De bondscoach stelt dat Sneijder niet zomaar kan aansluiten en de nodige dingen moet leren. 

Koeman schoof aan in de YouTube-serie Bij Andy in de Auto en sprak onder meer over het aanbod van Sneijder. "Ik sprak Wesley bij de loting voor de Nations League. Hij wil de cursus op maat. Daar zit iets in, maar je moet ook andere dingen leren. Wesley staat er best wel open voor. Maar toen wij het er over hadden, zei hij: ik ben dan manager, het gaat alleen om het managen van een man of 25 à 30."

De bondscoach ziet een verschil tussen Sneijder en bijvoorbeeld Robin van Persie, die ook als als trainer of assistent aan de slag wil. "Maar Van Persie doet gewoon de cursus zoals die is, net als John Heitinga natuurlijk. Die hebben geleidelijk die stappen gezet. Wesley ziet dat iets anders. Daarover moet je in gesprek om te kijken wat het beste voor hem is."

Volgens Koeman zou Sneijder in een jaar klaar kunnen zijn. "Dan hoeft dat geen vier jaar te duren, daar ben ik het wel mee eens. Ik heb het toen in een jaar tijd gedaan, samen met Ruud Gullit, Frank Rijkaard en Johan Neeskens. Dat had Guus Hiddink geregeld bij de KNVB. Dat was perfect. Als ik het vier jaar lang had moeten doen, van begin tot einde, had ik het misschien helemaal niet gedaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie