Nieuws

Van Ginkel wil terug naar oude niveau bij Vitesse: 'Niet afbouwen, maar opbouwen'

Van Ginkel wil terug naar oude niveau bij Vitesse: 'Niet afbouwen, maar opbouwen'

7 februari - 22:32

Marco van Ginkel heeft zin in zijn tweede avontuur bij Vitesse en hoopt zijn oude niveau weer aan te gaan tikken. De dertigjarige middenvelder werd op de laatste dag van de transferwindow terug naar Arnhem gehaald. 

Van Ginkel spreekt met Voetbal International over zijn aanstaande periode in Arnhem. "Ik heb er zin in, met mijn historie is weer spelen een overwinning op zich. Het is zwaar geweest, fysiek en mentaal", stelt Van Ginkel, die er vanwege blessureleed en complicaties lang uit lag. "Natuurlijk heb ik moeilijke momenten gekend, maar ik heb nooit opgegeven. Met dank aan mijn omgeving. Ik ben niet meer zo snel uit mijn evenwicht te krijgen. Daarnaast zijn er mensen die het veel slechter hebben getroffen, kijk naar het vreselijke nieuws over Thijs Slegers. Dan mag ik helemaal niet klagen. Ik heb leren relativeren, wil weer lekker voetballen."

De middenvelder kon ook 'naar de zandbak', maar bleef liever in Nederland. "Dicht bij huis, bekend terrein, heerlijk. Ik heb een terugkeer naar Vitesse al die jaren in mijn hoofd gehouden. Hier ben ik als voetballer en als mens opgegroeid. Ik zie bekende en nieuwe gezichten, het voelt als vanouds."

Van Ginkel hoopt zijn oude niveau weer aan te gaan tikken bij Vitesse. "Afbouwen? Welnee, opbouwen. We moeten eerst maar eens weg zien te komen van de onderste ploegen en daarna zien we wel. Ik heb geen dromen meer, ik wil plezier hebben en weer lekker voetballen", besluit Van Ginkel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie