De Graafschap rekent af met De Treffers en plaatst zich voor de kwartfinales

07-02-2023 22:03 Laatste update: 22:06

De Graafschap heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Stuntploeg De Treffers werd op de eigen Vijverberg met 3-0 verslagen.

Eerder rekende De Treffers al af met RKC Waalwijk en SC Cambuur en dus zagen de amateurs het treffen met De Graafschap met veel vertrouwen tegemoet. De Superboeren hadden in de eerste helft moeite met de amateurs, die twee kansen kregen vanuit een counter. Doelman Hidde Jurjus zorgde er voor dat de ruststand 0-0 bleef.

In de tweede helft kwam De Graafschap sterk uit de kleedkamer en bracht Basar Önal al snel de 1-0 voorsprong op het scorebord. Na een uur spelen besliste Giovanni Korte de wedstrijd al, door na een steekpass van Joel Valencia de 2-0 aan te tekenen. In de slotfase bepaalde Charlison Benschop de eindstand op 3-0 en dus bekeren de Superboeren door naar de kwartfinales van het bekertoernooi.