Nieuws

Wellenreuther kan kans grijpen bij Feyenoord: 'Hij kan als extra libero spelen'

Wellenreuther kan kans grijpen bij Feyenoord: 'Hij kan als extra libero spelen'

07-02-2023 20:46

Timon Wellenreuther is na het wegvallen van Justin Bijlow plots de eerste doelman bij Feyenoord. Zijn oude keeperstrainer Harald Wapenaar heeft alle vertrouwen in de Duitse goalie, met wie hij samenwerkte bij Willem II.

Veel voetballiefhebbers zullen het niet weten, maar Wellenreuther stond onder de lat in het Champions League-duel Real Madrid - Schalke 04 in 2015. Zijn ploeggenoot Klaas-Jan Huntelaar steelde destijds de show met twee doelpunten tegen zijn oude club. "Ik werd eropuit gestuurd na een tip van de scouting", vertelt Wapenaar in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Wellenreuther kwam vooral uit voor de beloften. Ik zag goede dingen en vond dat we hem moesten nemen. Zo kwam hij bij Willem II."

"Hij is goed met ruimte achter de laatste linies", vervolgt Wapenaar. "Hij kan bijna als een soort extra libero spelen. Maar bij Heracles speelden we een keer overdag op stroef kunstgras en stond hij vrij hoog op het veld. Kwam er een bal tussen hem en de laatste linie en was hij te laat. Die fout kostte ons de wedstrijd en werd in de media breed uitgemeten. Wij konden er wel begrip voor opbrengen omdat we de omstandigheden kenden."

Door de polsblessure van Bijlow zal Wellenreuther zich de komende weken kunnen laten zien bij Feyenoord. De goalie kwam deze zomer op huurbasis over van RSC Anderlecht en heeft in iedergeval de concurrentie strijd van Ofir Marciano gewonnen, die vorig seizoen de stand-in was van Bijlow.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!