Nieuws

Van Nistelrooij verwelkomt PSV'er terug: Hij is klaar om minuten te maken

Van Nistelrooij verwelkomt PSV'er terug: "Hij is klaar om minuten te maken"

7 februari - 13:45
1

Op Anwar El Ghazi en Philipp Mwene na kan Ruud van Nistelrooij verder beschikken over een fitte spelersgroep voor het bekerduel met FC Emmen. De PSV-trainer is op zijn hoede voor de formatie uit Drenthe, die onlangs de Eindhovenaren nog wisten te verslaan.

Er zal geen sprake zijn van onderschatting. "Nee, dat is één ding wat zeker is", reageert Van Nistelrooij op een vraag van de NOS op het persmoment. "Als je daar twee weken geleden bent geweest en verliest (1-0, red.), kan daar geen sprake van zijn. Het doel is om door te gaan en daar willen we zo goed mogelijk invulling aangeven."

PSV wacht een druk programma. Na het competitieduel met FC Groningen begint ook de Europa League weer, waarin Sevilla de tegenstander is in de tussenronde. Flink rouleren voor de bekerontmoeting met Emmen gaat Van Nistelrooij echter niet doen. "Natuurlijk houd ik rekening met de komende weken en de fitheid en de belastbaarheid (van de spelers, red.). Zo sterk mogelijk starten morgen (woensdag, red.) is wel een uitgangspunt."

Vervolgens rept de oefenmeester over een 'fitte selectie'. "Fysiek zijn we op een hoog niveau. Helaas hebben we met El Ghazi met een spierblessure en Mwene met een hersenschudding twee jongens die er niet bij kunnen zijn. Boscagli is er wel bij door de schorsing van Obispo en het uitvallen van Mwene. Hij is klaar om minuten te maken. We hebben een brede selectie waarbij we de wedstrijden aankunnen."

Aanwinsten Thorgan Hazard en Patrick van Aanholt zullen woensdag waarschijnlijk in actie komen tegen FC Emmen. "We moeten ze slim brengen. Ze staan er goed op en de minuten kunnen worden uitgebreid."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie