Nieuws

Ajax-talent over band Heitinga: 'Heeft zeker meegespeeld om hier te blijven'

Ajax-talent over band Heitinga: 'Heeft zeker meegespeeld om hier te blijven'

07-02-2023 13:30 Laatste update: 13:46

Youri Regeer is blij met John Heitinga als trainer van Ajax 1. De talentvolle verdediger stond in de afgelopen winterse transferperiode op de nominatie om te vertrekken, maar besloot na het ontslag van Alfred Schreuder om bij de regerend landskampioen te blijven.

Alles wees erop dat Regeer tijdelijk zijn loopbaan zou gaan vervolgen bij FC Emmen. Toen het bericht naar buiten kwam dat Schreuder niet langer de hoofdtrainer van Ajax zou zijn, veranderde het nodige. "Die donderdag (na afloop van het duel met FC Volendam (1-1, red.) gebeurde er iets wat ik niet meer had verwacht bij Ajax, toen de trainer werd ontslagen. Dan kom je in een moeilijke situatie", vertelt de centrale middenvelder aan ESPN.

Onder Schreuder kwam Regeer in de eerste seizoenshelft niet in actie. "Ik heb vooraf altijd al gezegd dat Ajax mijn droomclub is. Het was heel snel schakelen en erover nadenken. Ik heb zelf uiteindelijk besloten om bij Ajax te blijven en om te slagen in de tweede seizoenshelft. Ik wist niet dat Heitinga de hoofdtrainer werd. Nieuwe hoofdtrainer, nieuwe kansen. Er liggen nu meer kansen dan in de eerste seizoenshelft."

Dat bleek zondag direct. Voor het eerst dit seizoen mocht Regeer minuten maken in de Eredivisie. Vier minuten voor tijd deed Heitinga een beroep op de controleur. Of hij blij is met de voormalig Jong Ajax-trainer als eindverantwoordelijke bij de hoofdmacht? "Natuurlijk. Ik heb drie jaar met hem gewerkt, maar hij kan niets garanderen. Maar het heeft zeker meegespeeld. Ik moet hard blijven werken voor een plekje in de selectie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!