Reactie

Donk bevond zich midden in rampgebied Turkije: 'Erg opgelucht dat hij terug is'

Donk bevond zich midden in rampgebied Turkije: 'Erg opgelucht dat hij terug is'

07-02-2023 08:59
1

Ryan Donk bevond zich midden in het rampgebied ten tijde van de zware aardbeving in Turkije. De Kasimpasa-speler zegt de schrik van zijn leven te hebben gehad, maar is inmiddels weer in veiligheid gebracht.

Nadat Donk met zijn ploeg verloren had bij Hatayspor (1-0), bleef het zondag in de stad Hatay. "Ryan is enorm geschrokken, maar gelukkig veilig terug in Istanbul", zegt vader Henk Donk tegen De Telegraaf. "Normaal vliegen ze na de wedstrijd direct terug, maar door het slechte weer kon dat niet. Ze zijn 's nachts in het hotel wakker geschrokken door de hevige aardschokken."

Het was even de vraag of het gebouw waarin Kasimpasa verbleef het zou houden. "Ze hebben de nacht verder doorgebracht in de bus. Pas laat in de middag hebben ze terug kunnen vliegen naar Istanbul. Ryan was erg opgelucht dat hij terug was", vervolgt zijn vader over de ex-speler van onder meer AZ en Club Brugge. "Het is een verschrikkelijke ervaring geweest."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!