Nieuws

Bayern vreest niet voor Ronaldo-taferelen na interview: 'Gaan om de tafel zitten'

Bayern vreest niet voor Ronaldo-taferelen na interview: 'Gaan om de tafel zitten'

07-02-2023 08:48

De uitlatingen van Manuel Neuer in gesprek met die Süddeutsche Zeitung en The Athletic hoeft het Bayern München-icoon niet te bekopen met een vertrek. Dat zegt voorzitter Herbert Hainer maandagavond.

Na een samenwerking van elf jaar met Toni Tapalovic, besloot Bayern de keeperstrainer aan de kant te schuiven. Dit was tegen het zere been van Neuer die als reactie op het nieuws een explosief interview gaf aan het Duitse dagblad. Daarmee veegde de 36-jarige keeper de vloer aan met Bayern München.

Oliver Kahn en hasan Salihamidzic reageerden snel namens Der Rekordmeister en bekritiseerden Neuer publiekelijk. In de Duitse pers worden inmiddels parallellen getrokken met Cristiano Ronaldo. De spits moest vertrekken bij Manchester United na een bijzonder spraakmakend interview met Piers Morgan. Eenzelfde scenario geldt niet voor de Duits international. "Nee, dat is totaal niet aan de orde", zegt Hainer tegen Kicker.

Toch blijft de voorzitter kritisch. "Ik sta honderd procent achter wat Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic hebben gezegd. Het was voor ons onbegrijpelijk en ook teleurstellend dat Manuel Neuer niet de weg naar ons zocht, maar rechtstreeks naar het publiek ging. We zullen met hem om de tafel gaan zitten om de zaken rustig uit te werken en te bespreken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!