Reactie

Kökcü emotioneel bij minuut stilte: 'Bijdrage leveren en hopen dat het goedkomt'

Kökcü emotioneel bij minuut stilte: 'Bijdrage leveren en hopen dat het goedkomt'

07-02-2023 06:58

FC Eindhoven-middenvelder Ozan Kökcü heeft na afloop van het duel met Willem II (3-0 nederlaag) gereageerd op de vrewoestende aardbeving in Turkije. De 24-jarige spelverdeler raakte nog voor aanvang van de wedstrijd emotioneel bij de minuut stilte.

Kökcü zegt een emotionele dag achter de rug te hebben. "Je wordt wakker en je ziet het op je telefoon", reageert hij tegenover ESPN. "Het is hartverscheurend. Ik ben normaal niet zo'n emotionele jongen, maar ik weet niet wat er gebeurde tijdens de minuut stilte. Ik vond het heel wat er gebeurde. Ik wil de mensen bedanken hoe dat is gegaan. Ik weet niet zo goed wat ik erop moet zeggen."

Eerder op de maandag plaatste Kökcü een steunbetuiging op social media. "Het is lastig, want wat kun je doen? Er zijn een aantal acties bezig (Rode Kruis onder meer, red.). Je kan daar misschien een bijdrage aanleveren en het is hopen dat het goedkomt. Dat is ook wat we op dit moment doen." Volgens de meest recente berichtgeving is als gevolg van de aardbeving in Turkije het dodental gestegen naar 4200 slachtoffers.

"Ik kom zelf uit de andere kant van Turkije, dus het is niet echt familie. Natuurlijk heb ik wel vrienden daar die nu voetballen, waar ik in het verleden mee heb gespeeld. Waar het ook gebeurt, ik vind het sowieso heel erg. Als het je eigen land is, voel je het extra." Volgens de meest recente berichtgeving is als gevolg van de aardbeving in Turkije het dodental gestegen naar 4200 slachtoffers.

Kökcü-Insta

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!