Reactie

Brobbey lijkt veroordeeld tot de bank: John voor een duidelijke lijn gekozen

Brobbey lijkt veroordeeld tot de bank: "John voor een duidelijke lijn gekozen"

07-02-2023 06:45
1

Brian Brobbey heeft spijt van zijn vertrek bij Ajax in 2021, vertelt Edwin van der Sar. Volgens de algemeen directeur van de Amsterdammers is er nog veel ruimte voor verbetering voor de jeugindternational, maar is men in de hoofdstad tegelijkertijd overtuigd van zijn kwaliteiten.

In 2021 liep Brobbey uit zijn contract bij Ajax, waarna hij transfervrij naar RB Leipzig vertrok. Bij Die Roten Bullen kwam de spits niet uit de verf. De hoofdstedelingen kochten hem in de afgelopen zomer terug voor maximaal 19,35 miljoen euro. Overtuigen doet hij nog niet helemaal sinds zijn terugkeer. "Brian is te vroeg weggegaan naar het buitenland", constateert Van der Sar bij Rondo van Ziggo Sport.

Toch is de bestuurder tevreden. "Hij heeft het fantastisch gedaan in het halfjaar dat hij terugkwam. Geloven wij in zijn potentie en kwaliteiten? Absoluut. Hij is pas twintig", benadrukt Van der Sar, die Brobbey bestempeld als 'groot en sterk, maar ook vertederend'.

Op een basisplaats lijkt de fysiek sterke aanvaller voorlopig niet te hoeven rekenen onder John Heitinga. Maandag deed Brobbey - dit seizoen goed voor tien Eredivisie-goals - mee bij Jong Ajax. "Er zijn ook aspecten die hij nog moet leren. John heeft nu voor een duidelijke lijn gekozen met Dusan (Tadic, red.). Hij heeft een fout gemaakt en die heeft hij erkend. Hij heeft gezegd dat hij niet weg had moeten gaan. Soms maken jonge jongens, net als oudere mensen, fouten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!