Nieuws

Van der Sar gaat in op Ocampos en Ziyech: 'Dan kunnen we niet door met een deal'

Van der Sar gaat in op Ocampos en Ziyech: 'Dan kunnen we niet door met een deal'

06-02-2023 23:12

Edwin van der Sar geeft toe dat Ajax niet juist heeft gehandeld bij de transfer van Lucas Ocampos. Ook gaat de algemeen directeur in op het mislopen van Hakim Ziyech.

"Van tevoren maak je een compositie over wat de kansen zijn", aldus Van der Sar bij Rondo van Ziggo Sport. "Het liefst bereid je dat goed voor, liggen er rapporten en heb je hem vijf of zes keer bekeken. In de laatste weken (van de zomerse transferperiode, red.) is er haast in gekomen en is het niet het proces geweest waar we normaal als Ajax voor moeten staan."

Uiteindelijk besloot de Raad van Commissarissen om een stokje voor een definitieve transfer van Ocampos te steken en enkel een huurtransfer goed te keuren. "Om Conceição niet in de weg te zitten, was de ideale situatie om een speler te huren. We zijn ook met Hakim (Ziyech, red.) bezig geweest. We wilden iemand voor één jaar hebben om spelers niet in de weg te zitten."

Van der Sar vindt de manier van werken met de rvc niet raar. "We doen aanbiedingen aan andere clubs en het laatste punt is altijd de toestemming van de RvC. Als die niet wordt gegeven, kunnen wij niet door met een deal. Als toezichthouder moet je kijken of het de goede kant opgaat. Het is een methode om te checken of alles volgens plan gaat en of de club niet in een verkeerd daglicht wordt gezet."

De algemeen directeur erkent dat ook oude bekende Ziyech in beeld was bij Ajax. "Hakim zijn positie bij Chelsea was ook van de zomer al wat anders, dus we hebben wel contact gehad met Hakim."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!