Nieuws

Ajax-terugkeer Blind niet aan de orde: 'Denk dat het een gepasseerd station is'

Ajax-terugkeer Blind niet aan de orde: 'Denk dat het een gepasseerd station is'

06-02-2023 22:37
1

Edwin van der Sar erkent dat Daley Blind niet op de juiste manier is vertrokken bij Ajax. Toch sluit de algemeen directeur van de Amsterdammers een terugkeer voorlopig uit.

Onder de onlangs ontslagen trainer Alfred Schreuder belandde Blind op de bank bij Ajax. Dat leidde tot een slechte onderlinge relatie, waardoor de linksback zijn contract liet ontbinden en richting Bayern München trok. "Het vertrek van Daley had op een andere manier gemoeten. Nu heeft het de club en Daley pijn gedaan", aldus Van der Sar bij Rondo van Ziggo Sport.

"Hij is een fantastische jongen en had een goed afscheid bij Ajax moeten hebben, dat is niet gebeurd. De relatie met Alfred Schreuder was inderdaad niet sprankelend", vervolgt Van der Sar, die ook de hand in eigen boezem steekt. "Het lag als eerst bij de technische mensen, maar als algemeen directeur ben je overal verantwoordelijk voor."

Blind tekende maar voor een half jaar bij Bayern, terwijl Schreuder inmiddels vertrokken is bij Ajax. Toch is een terugkeer van de clubicoon niet aan de orde. "Met de komst van Owen Wijndal hebben we al voorgesorteerd. En met Jorrel Hato hebben we een jongen van zestien jaar die het fantastisch doet. Ik denk dat het een gepasseerd station is."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!