Nieuws

Matthäus niet gediend van Neuer-interview: 'Alle respect, er is niemand overleden'

Matthäus niet gediend van Neuer-interview: 'Alle respect, er is niemand overleden'

06-02-2023 20:13 Laatste update: 20:19

Lothar Matthäus heeft kritiek geuit op Manuel Neuer. De recordinternational van Duitsland kan er met zijn hoofd niet bij dat de aanvoerder van Bayern München zich in de media zo negatief heeft uitgelaten over zijn werkgever.

Neuer stelde onlangs dat het ontslag van keeperstrainer Toni Tapalovic 'het wreedste was wat ik ooit in mijn carrière heb meegemaakt.' De uitspraken vielen al in het verkeerde keelgat van algemeen directeur Oliver Kahn en ook Matthäus is niet gecharmeerd van de uitspraken van Neuer. "Wat me erg stoorde aan het interview van Manuel is de overdreven woordkeuze", vertelde de Duitser bij Sky Sport Deutschland. "Zijn hart werd eruit gescheurd. Met alle begrip: er is niemand overleden, geen kind is ernstig ziek, het is de scheiding van een medewerker met wie hij een hechte band had."

Volgens Matthäus stelde Neuer zich boven de club en dat kan volgens de voormalig prof niet. "Je maakt deel uit van het geheel en verdient ongelooflijk veel geld. Er zijn regels en die moet je volgen. Iedereen moet een portie egoïsme aan de dag leggen en zijn mening mogen uiten. Ik heb beide dingen altijd zo gedaan. Maar de combinatie van riskant skiën, een ongeval en een aanvalsinterview is een absolute no-go." Matthäus vraagt zich af of Neuer ooit nog inactie komt voor Bayern of dat hij zijn heil ergens anders gaat zoeken, wellicht in samenwerking met Tapalovic.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!