Nieuws

Groot nieuws uit Newcastle: Magpies plotseling steenrijk na Saudische overname

Groot nieuws uit Newcastle: Magpies plotseling steenrijk na Saudische overname

07-10-2021 18:31

Newcastle United is vanaf donderdag in Saudische handen. De overname van The Magpies is afgerond, hebben alle betrokken partijen bevestigd.

Afgelopen zomer leek de club al een overname tegemoet te gaan: nadat die niet van de grond kwam, waagden de Saudi's een nieuwe poging. Deze heeft wél succes opgeleverd: ook de Premier League-organisatie heeft groen licht gegeven. Eigenaar Mike Ashley, die al geruime tijd heeft geprobeerd zijn Newcastle United-aandelen te verkopen, ontvangt circa 350 miljoen euro van de nieuwe grootaandeelhouder.

Newcastle United is nu in één klap één van de rijkste clubs ter wereld. Het Saudische fonds vertgenwoordigt een kapitaal van liefst 350 miljard (!) euro. Na de eerste overnameplannen ontstond er internationaal veel weerstand, omdat Saudi-Arabië via een eigen voetbalclub zijn bedenkelijke imago op zou willen poetsen, maar dat heeft alle betrokken partijen er niet van weerhouden om de deal rond te maken.

De fans lijken overigens wel uit te kijken naar het nieuwe tijdperk. In de loop van de donderdag, toen het nieuws door begon te sijpelen, werd er al feestgevierd in Newcastle.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!