Interview

Spelen tegen Ronaldo en Ibra: 'Ik heb nooit last van spanning gehad tegen hen'

Spelen tegen Ronaldo en Ibra: 'Ik heb nooit last van spanning gehad tegen hen'

07-02-2023 07:30 Laatste update: 09:05

Bram Nuytinck is bezig aan zijn zesde seizoen in de Serie A en stond in de afgelopen jaren oog in oog met de ene na de andere internationale topspits. De 32-jarige verdediger blikt in gesprek met VoetbalNieuws terug op het spelen tegen Cristiano Ronaldo en hoe het is om al elf jaar in het buitenland te zitten. Deel twee van een tweeluik.

Begin januari maakte Nuytinck na 5,5 jaar bij Udinese de overstap naar Sampdoria. "Voetbal wordt hier zó intens beleefd", zegt de centrumverdediger tegen deze website. "Bij deze club is zoveel historie. Bij wedstrijden zijn er duizenden fans op de staantribunes en ze zingen en springen heel de wedstrijd. Als ik hier door de stad loop, dan merk je die beleving. Iedereen herkent je. Voetbal leeft hier op een bepaalde manier en voetballers worden goed behandeld."

Met de overgang naar Sampdoria verhuisde Nuytinck van het oosten van Italië naar het westen. Aan verandering van omgeving was hij toe. "Als je van Udine naar Genoa rijdt, zie je dat het hier op en af gaat. Je zit echt in de bergen, maar ook aan de kust in een stad die zes keer groter is dan Udine. Het is heel anders. Mijn vrouw en ik wilden graag een ander deel van Italië zien." In de persoon van Sam Lammers treft de stopper een landgenoot bij de tegen degradatie strijdende laagvlieger. Heeft hij veel contact met de andere Nederlanders in de Serie A zoals Denzel Dumfries en Marten de Roon? "Buiten het voetbal om niet echt, maar bij wedstrijden ga je wel naar de kleedkamer toe om even met elkaar te praten."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bram Nuytinck (@bramnuytinck)

Na NEC in 2012 te hebben verlaten voor Anderlecht, speelt Nuytinck dus sinds 2017 in Italië. "Het is mijn elfde jaar in het buitenland. Ik mis mijn familie en vrienden enorm. Dat is de laatste jaren meer geworden. Helemaal na de coronaperiode ging ik daar meer over nadenken. Ik merk dat ook bij veel andere voetballers in het buitenland. Zij gaan na twee of drie jaar terug naar Nederland, omdat ze zo ver weg van hun normale leven zitten. Ik ben er trots op dat ik al zo lang in het buitenland zit."

In al die jaren Serie A rijst de vraag welke topspitsen Nuytinck het meest zijn bijgebleven. "Ronaldo en Ibrahimovic", antwoordt hij gedecideerd. "Dat zijn voor mij speciale voetballers met kwaliteiten die andere spelers niet hebben. Je merkt direct dat het supersterren zijn. Ik heb nooit last gehad van spanning tegen hen, ook omdat ik wat meer ervaren ben. Als je een jonge gast bent die nog nooit tegen die jongens hebt gespeeld, is dat misschien anders."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!