Nieuws

'Barcelona moet Busquets komende weken missen: tweeluik met United in gevaar'

'Barcelona moet Busquets komende weken missen: tweeluik met United in gevaar'

06-02-2023 14:11

FC Barcelona moet Sergio Busquets even missen. De 34-jarige middenvelder viel zondag geblesseerd uit in het duel met Sevilla (3-0) en blijkt een verstuikte enkel op te hebben gelopen.

Het optreden van Busquets telde slechts acht minuten. Na afloop van het duel prak Xavi nog redelijk zorgeloos over de situatie van zijn vedette, maar dat blijkt toch niet terecht te zijn. Volgens Spaanse media zou hij zo’n twee tot drie weken aan de kant staan.

De afwezigheid van Busquets is toch een lichte aderlating voor Barcelona. Met de uitwedstrijd tegen Villarreal CF en het tweeluik met Manchester United in de Europa League komen er belangrijke weken aan voor de Catalanen.

Aangezien Busquets er even niet bij is voor Barça mag Frenkie de Jong zich waarschijnlijk op gaan maken voor zijn favoriete positie. De Nederlander schommelt tussen de aanvallende en verdedigende positie op het middenveld, maar speelt het liefst in een defensieve rol.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!