Nieuws

'Aardbevingen bereiken ook Turkse voetbalwereld: Atsu (ex-Vitesse) onder het puin'

'Aardbevingen bereiken ook Turkse voetbalwereld: Atsu (ex-Vitesse) onder het puin'

06-02-2023 13:32 Laatste update: 13:36

De gevolgen van de aardbevingen in Turkije hebben ook de Turkse voetbalwereld bereikt. Hatayspor directeur Taner Savut en aanvaller Christian Atsu – voormalig speler van Vitesse – worden momenteel onder het puin gezocht.

Dat meldt VOLE. Door de aardbevingen die in de nacht van zondag op maandag de kop op staken in Turkije zijn er honderden slachtoffers gevallen. Mogelijk behoren Savut en Atsu daar ook toe. Het tweetal wordt momenteel gezocht onder het puin dat de natuurramp heeft veroorzaakt.

Atsu kennen we in Nederland maar al te goed. De Ghanees speelde in het seizoen 2013/2014 bij Vitesse. In dat seizoen maakte de aanvaller indruk en verdiende een transfer naar de Premier League. Atsu speelde voor Everton, AFC Bournemouth, Malaga, Newcastle United, Al Raed en nu voor Hatayspor.

Waar nu wordt gevreesd voor het lot van Atsu, zag de wereld zondagavond er nog een stuk anders uit. De aanvaller kwam in de 82e minuut in het veld voor Hatayspor, waarna hij in de 97e minuut het enige doelpunt maakte in de wedstrijd tegen Kasimpasa.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!